Afbeelding

Jazz750 kan in vernieuwde opzet weer het podium op

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - "We zijn heel blij dat we weer kunnen starten. We kunnen eindelijk weer samen en toch op afstand genieten van live muziek." Aan het woord zijn Ton van de Geijn en Hans Adams, twee van de vier bestuursleden van Jazz750. In december 2019 organiseerden zij nog de afsluitende kerstmatinee in De Kring, maar daarna was het een lange tijd stil. "We zouden in maart weer starten met de jazzsessies, maar daar stak het coronavirus een stokje voor."

Op 6 september staat de eerste jazzsessie van dit seizoen weer op de planning. Deze keer niet in het theatercafé van De Kring, maar in de kleine zaal die speciaal voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot jazzbar. "De setting zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. We hadden altijd een gratis voorstelling waarbij mensen binnen konden lopen wanneer ze dat wilden, maar we hopen dat de mensen begrijpen dat dat in deze tijd niet meer kan."

In het nieuwe concept moeten de bezoekers entree betalen. Overigens is dat maar tien euro. Daarvoor krijgen ze een hapje en een drankje én natuurlijk een hele toffe voorstelling. In totaal kunnen er tachtig mensen per sessie aanwezig zijn. "De bezoekers worden door een ouvreuse meegenomen naar hun tafeltjes. De Kring is heel erg enthousiast over ons concept en ze willen de kleine zaal op deze dag dan ook de uitstraling geven van een jazzclub. Al zullen we natuurlijk op die dag moeten ondervinden hoe het allemaal uitpakt."

De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt maximaal vijf kwartier, daarna wordt de zaal geventileerd. Om 16.00 uur staat de tweede sessie voor de volgende groep bezoekers op de planning. Verder blijft het concept natuurlijk wel hetzelfde. Amateurmusici krijgen de kans om voor publiek te spelen onder begeleiding van een professioneel begeleidingstrio, bestaande uit pianist Gé Bijvoet, bassist Eric Heijnsdijk en drummer Pieter Bast. Op 6 september sluit ook hammond organist Carlo de Wijs aan. Hij zal een prominente rol spelen gedurende deze sessie. "Deze opzet is uit nood geboren, maar we zijn blij dat we het alsnog op deze manier door kunnen laten gaan en misschien bevalt het wel enorm goed."

Hoewel bezoekers tijdens de kerstmatinee van Jazz750 voor het laatst aan konden schuiven, hebben de heren van Jazz750 de afgelopen tijd niet stilgezeten. "We hebben een marathondag gehouden, waarbij we alle deelnemers van de jazzsessies hebben uitgenodigd. Dat was echt van 07.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur in de avond en iedere muzikant kreeg een half uur de tijd om maximaal drie stukken op te nemen. Die opnames met beeld en geluid hebben we de afgelopen weken steeds naar onze bezoekers gestuurd en op ons YouTube kanaal geplaatst, zodat ze toch konden genieten van de jazzmuziek die ze van ons gewend zijn. Inmiddels hebben we al meer dan 6000 views."

Daarnaast is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een website voor Jazz750. "Die gaat op 6 september officieel online. Mensen die Jazz750 nog niet kennen, moeten ons toch kunnen vinden om te weten wie we zijn en wat we doen." Meer informatie over Jazz750, de artiesten en het programma kan je dan ook vanaf 6 september vinden op www.jazz750.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief