Muur van de Vlaamse schuur.
Muur van de Vlaamse schuur. Foto: G.Kronberga

Open Monumentenweekend in Tolbergse Schuurkapel

Algemeen

ROOSENDAAL - Het thema van het Open Monumentenweekend is dit jaar: Leermonument. Een mooie gelegenheid om tijdens dit weekend extra aandacht te schenken aan een leeractiviteit/leermoment.

De uit Letland afkomstige pianiste/dirigente Nadia Rutkovska en dirigente Gunita Kronberga, zullen tijdens een lunchconcert op zondag 13 september hun ‘leermo(nu)ment’ met het publiek delen. Opgegroeid in Letland is beide vakmusici het zingen en bespelen van een instrument, met de paplepel ingegeven. Sinds hun komst naar Nederland hebben vele mensen al van hun muzikaliteit kunnen genieten.

Het lunchconcert waarbij natuurlijk de coronaregels gehanteerd worden, begint op 13 september om 13.00 uur. Naast pianospel door Nadia Rutkovska en zang van Gunita Kronberga zullen ook enkele leerlingen van Nadia hun opwachting maken. Voor hen en de bezoekers een echt leermoment!

Tijdens het Open Monumentenweekend staan de deuren van de Tolbergse Schuurkapel open van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 12 en zondag 13 september. Een bezoek aan deze fraaie voormalige Vlaamse schuur verscholen in het groen van de wijk Tolberg, vormt een oase van rust.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief