Afbeelding
Foto: Koen Mol

Thrillerdebuut genomineerd voor De Bronzen Vleermuis

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – Waterval, het thrillerdebuut van auteur Annemarie Snels uit Roosendaal, is genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis 2020. De Roosendaalse is daarmee één van de vijftien schrijvers uit binnen- en buitenland die kans maakt op de allereerste editie van deze debuutprijs.

De tienkoppige jury van de MAX Bronzen Vleermuis maakt eind september bekend of Waterval doorgaat naar de shortlist van zes auteurs. Die schrijvers mogen op zondag 25 oktober naar het Boekenfestival in Stadstheater Zoetermeer om deel te nemen aan het coronaproof Nederlands Thrillerfestival. Ze mogen er onder andere een presentatie geven, hun boeken verkopen en signeren. Daarnaast maakt de Stichting Nederlands Thrillerfestival dan de uiteindelijke winnaar bekend. Diegene wint een oorkonde, een sculptuur en een geldbedrag van € 500,-.

Erkenning 

Annemarie Snels is uiteraard erg enthousiast over de nominatie. “Wow, wat een eer. Deze erkenning voor mijn debuut betekent heel veel voor mij. En wat een prachtige auteursrij om tussen te mogen staan.” Waterval staat met titels als De macht van K. van Jens Vern, Perfecte resten van Helen Fields en VOX van Christina Dalcher op de longlist. Snels: “Ik vind het gewoonweg fantastisch dat de jury van De Bronzen Vleermuis 2020 mijn debuut waardeert als een thriller die er mag zijn in het rijkgevulde boekenland.”

Over Waterval

Waterval speelt zich af in Zwitserland waar de watervallen als dodelijke wapens stromen. Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

Rampzalige gevolgen van ultieme wraak lopen als rode draad door het boek vol spanning en intriges. Waterval gaat in op de ‘je leeft maar een keer’-maatschappij waarin alles moet kunnen. Volg je droom, maar denk je ook aan de consequenties?[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief