Afbeelding
Foto: Christian Traets

Roosendaalse Bierwandeling is een doorslaand succes

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Roosendaals Biergilde, het Roosendaals Vrouwenbiergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Afgelopen zaterdag werd de eerste wandeling gelopen en sindsdien is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.

Brouwerij De Wereld, Brouwerij Het Anker en Brouwerij De Ploegh. Het is slechts een kleine greep aan bierbrouwerijen die ooit in Roosendaal gevestigd waren. Roosendaal kent een rijke historie als het gaat om het brouwen van bier. Het waren vaak kleinschalige ondernemingen die voor de lokale markt en directe omgeving brouwden, maar er waren ook huisbrouwers die enkel voor eigen gebruik bier maakten. Het meeste bier had een laag alcoholgehalte en werd in de diverse gelegenheden niet van de tap maar in kannen verkocht.

Dat is vandaag de dag wel anders. Ook nu wordt er nog naar hartenlust bier gebrouwen door hobbybrouwers én professionals en bij de verschillende biercafés kan iedereen terecht voor een lokaal biertje! Tijdens de verschillende bierroutes die je, onder leiding van een ambassadeur, kan lopen, kom je daar alles over te weten. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is helemaal coronaproof. Deelnemers worden ingedeeld in groepen van maximaal tien personen, zodat er constant voldoende afstand gehouden kan worden.

Er zijn drie verschillende routes beschikbaar en per route bezoek je drie verschillende biercafés. Naast een speciaalbiertje genieten de deelnemers hier ook van een heerlijk bijpassend bierhapje.

Deelnemende cafés zijn: Café De Sjoes, Bruin Café JaxX, Café Het Wapen van Roosendaal, Grand café Chagall, Eetcafé De Raatskelder, De Moriaan eten & drinken, Captain Cook’s en Café De Veestallen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief