Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Kleine beurs? Dan krijg je twee gratis mondkapjes van de gemeente!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Klaar Koenraad heeft donderdag de eerste gratis mondkapjes voor minima uitgereikt bij Wegwijs. De mondkapjes zijn speciaal voor mensen met een kleine beurs. De mondkapjes worden ook via de Voedselbank verspreid en vanaf dinsdag zijn ze ook verkrijgbaar bij de Ruilwinkel.

“Het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes wordt streng geadviseerd. Binnenkort wordt het zelfs verplicht”, stelt de gemeente Roosendaal. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om er ook voor te zorgen dat mensen met een kleine beurs een mondkapje hebben. “Zeker voor mensen die moeite hebben om rond te komen is iedere euro er één. Dus als mondkapjes voor iedereen verplicht worden, kán dat voor extra problemen zorgen. Dat willen we voorkomen. Vandaar dat is besloten om inwoners met lage inkomens tegemoet te komen.”

Roosendalers die leven rond het bestaansminimum kunnen voor ieder gezinslid van 13 jaar en ouder gratis twee herbruikbare mondkapjes ophalen. Klanten van de Voedselbank krijgen de mondkapjes bij hun pakket. Mensen die geen klant zijn bij de Voedselbank kunnen hun gratis mondkapjes tijdens kantooruren ophalen bij WegWijs aan de Dunantstraat 80 of vanaf dinsdag Ruilwinkel aan de Edisonstraat 55 (op dinsdag en zaterdag tussen 9.00 een 12.00uur).

Naamsverandering

“WegWijs heet trouwens vanaf 26 oktober Inwonersondersteuning Roosendaal,” voegt Klaar Koenraad er nog aan toe. “Behalve voor mondkapjes kan je hier met nog veel meer vragen terecht. Vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief