Afbeelding

VLP: ‘Er moeten meer rolstoelvriendelijke toiletten komen in de binnenstad’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Komen er meer rolstoelvriendelijke toiletten in het centrum van Roosendaal? En hoe kan het dat er bij sommige evenementen niet eens rolstoelvriendelijke toiletten staan, terwijl dit wel in de vergunning staat aangegeven? Het zijn slechts twee vragen van de VLP aan wethouder Klaar Koenraad.

De gemeente Roosendaal scoort slecht als het gaat om de beschikbaarheid van openbare toiletten in het algemeen. De wethouder heeft daarom onlangs een plan gepresenteerd om meer openbare toiletten te realiseren in de stad. Maar, dat plan kon op veel kritiek rekenen vanuit het Roosendaals Gehandicapten Platform (RoGeP). Zij zijn naar eigen zeggen niet betrokken bij dit plan, terwijl er juist veel verbeterd kan worden als het gaat om de rolstoelvriendelijkheid bij toiletten. Zo zou er maar één rolstoelvriendelijk toilet in het centrum komen.

“Na deze inspraak heeft de VLP contact gezocht met RoGeP. RoGeP gaf daarbij aan dat zij graag meer betrokken hadden willen zijn bij de totstandkoming van het plan voor openbare toiletten. Men pleit onder meer voor het specifiek noemen van daadwerkelijk beschikbare openbare toiletten en hun locaties in plaats van horeca in het algemeen te benoemen”, stelt Alex Raggers (VLP). 

RoGeP zou ook voorstander zijn van het idee van de VLP om van een leegstaand pand in de binnenstad een ruime openbaar toiletlocatie te maken. “Iets wat diverse andere partijen en wethouder Koenraad in de vergadering een interessant voorstel noemden”, aldus Raggers. Hij wil dan ook weten van de wethouder of er overleg is geweest met RoGeP, waarom er niets met het idee van de VLP is gedaan én of de wethouder het plan van aanpak nog wil aanpassen met betrekking tot rolstoelvriendelijke toiletten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief