Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Roosendaal druk bezig met gladheidsbestrijding; Na doorgaande wegen nu ook drukke straten in wijken

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is druk bezig om straten in wijken, dorpen én het buitengebied die niet in het gladheidsbestrijdingsplan zijn opgenomen tóch schoon te vegen en te strooien. Dat laat wethouder Inge Raaijmakers weten op vragen van de VLP-fractie.

Eric de Regt en Wilbert Brouwers vroegen de gemeente om af te wijken van het gladheidsbestrijdingsplan zodat inwoners zich veilig op straat kunnen begeven te voet, per tweewieler of met de auto. “We begrijpen dat er conform het strooibeleid is gehandeld waardoor in ieder geval de doorgaande routes over het algemeen weer begaanbaar zijn. Nu die klus is geklaard vraagt de VLP zich af of de mogelijkheid bestaat, ook al is het niet conform het beleid, ook (een deel van) de andere wegen, en fiets- en voetpaden begaanbaar te maken. Vooral door de vorst is het op vele plekken nog erg glad en gevaarlijk.”

Daar is de gemeente dus druk mee bezig. “In de vroege ochtend van donderdag 11 februari is reeds begonnen met het strooien van drukke straten in de wijken, dorpen en het buitengebied die niet in het gladheidbestrijdingsplan zijn opgenomen. Het heeft helaas weinig zin om te strooien in straten waar weinig verkeer is, omdat het zout bij deze lage temperaturen niet uit zichzelf werkt.”

Daarnaast experimenteert de gemeente met een kleine kraan in een poging om opritten richting 30 km zones schoon te maken. “Op deze plaatsen wordt vaak geremd/opgetrokken door voertuigen waardoor zeer gladde plekken ontstaan. Als deze schoongemaakt kunnen worden zorgt die voor veel veiligheid voor de weggebruikers.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief