Afbeelding
Foto: Park-Rangers.nl

Oud-militairen moeten rust brengen in de wijk Langdonk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In de wijk Langdonk zijn, sinds afgelopen weekend, dagelijks oud-militairen aanwezig. Deze zogenaamde wijkrangers gaan de komende tijd aan de slag in de wijk om het gevoel van veiligheid bij de bewoners van de wijk te bevorderen.

In de wijk Langdonk is het de afgelopen maanden een paar keer erg onrustig geweest. Eind november begon de onrust in de wijk met flinke vuurwerkrellen. De politie en ME stonden daarbij lijnrecht tegenover elkaar. Er werd een samenscholingsverbod ingesteld, er werd preventief gefouilleerd en tal van daders werden opgepakt. Eind januari vonden er wederom rellen plaats in de wijk. 

De gemeente wil herhaling voorkomen en daarom worden nu de wijkrangers ingezet. “De Rangers zijn sinds 2017 bekende gezichten in het sociaal toezicht op de bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf in Roosendaal. Daar staan ze bekend als Park-Ranger. Als voormalig militairen met veel ervaring in sociale patrouilles zijn zij bijzonder goed in staat om te horen, te zien en om personen aan te spreken.”

De wijkrangers zullen dagelijks aanwezig zijn in de wijk en ze willen graag met iedereen in contact komen en van hen horen hoe ze de wijk beleven. “De wijkrangers zijn goed herkenbaar aan hun kenmerkende auto, de kleding die ze aan hebben, de manier waarop zij mensen te woord staan en hen tegemoet treden. Dat is altijd beheerst en vriendelijk.” De wijkrangers zijn overigens geen vervanging van de politie. Voor levensbedreigende zaken belt je nog steeds 112.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief