Afbeelding
Foto: Ineke Stofmeel

Virtuele editie van Halve Marathon is ‘fantastisch’ verlopen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De virtuele editie van de Halve Marathon van Roosendaal is ‘fantastisch’ verlopen. Dat stelt Karin Bruijnincx namens de organisatie. “Uiteindelijk hebben er zo’n 570 deelnemers meegedaan en dat is echt heel veel voor een virtuele editie”, vertelt ze trots.

Door de coronamaatregelen kon de Halve Marathon van Roosendaal dit jaar niet gelopen worden zoals andere jaren. Er werd een virtuele editie opgezet, waarbij de lopers een hele week de tijd kregen om hun afstand te lopen. “De mensen hebben echt verspreid over de hele week gelopen. Daar zijn we heel blij mee, want dat was ook echt de afspraak met de gemeente.”

De hele week zag Karin dan ook mensen met een speciaal ‘Halve Marathon-shirt’ door de straten van Roosendaal lopen. “Dat was ontzettend leuk om te zien, al lag het hoogtepunt wel echt op de zaterdag en zondag. Overal zag je mensen lopen met onze shirtjes en sommige mensen hebben gedurende de week zelfs meerdere keren gelopen om hun tijd te verbeteren.” Wel was het in het weekend, zoals alle jaren, weer ‘dramatisch weer’. “Onze editie staat echt bekend om het weer. De ene keer is het bloedheet en de andere keer stormt het, dus wat dat betreft was het als vanouds”, lacht Karin. “Het was klam, flink zweten en de mensen kwamen ontploft over de finish.”

Speciaal voor deze editie waren er een aantal nieuwe routes uitgezet voor de lopers. Zo hoefden zij zelf niet na te denken over een mogelijke route en deelnemers die al jaren meedoen, kregen hierdoor de kans om een keer een andere route te lopen. “Die zijn enorm goed bevallen. We hadden een route vanuit Vierhoeven, maar ook één vanuit de parkeerplaats bij De Stok. Vooral die laatste is goed ontvangen bij de lopers en de supporters.”

Bij die laatste kon de organisatie gebruikmaken van faciliteiten van Bravo24 voor onder andere de lunch met sponsoren en de bedrijvenloop. “En we mochten daar, omdat het eigen terrein is, wel een finishboog wegzetten”, vertelt Karin. “Het zou dus zomaar kunnen dat we deze locatie ook volgend jaar gaan gebruiken.” In welke vorm dat dan gaat zijn, dat durft Karin nog niet te zeggen. “We willen de horeca op de markt zeker niet passeren, maar we hebben dankzij corona wel gemerkt dat dit ook een hele fijne plek is om te starten. Daarnaast hebben we grote plannen voor komend jaar met mogelijk een tribune en een VIP-tent en dat kan je niet allemaal in de binnenstad kwijt.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief