Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Verbouwing Tolbergcentrum officieel van start met ‘eerste paal’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Cees Lok en Pieter-Jan van Gurp hebben donderdagmiddag, samen met nog zes anderen, symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Tolbergcentrum. Dat gebeurde op de ouderwetse manier waarbij je met touwen de ‘hamer’ omhoog moet tillen om hem vervolgens hard te laten vallen. “We gaan hem er flink in jassen, op z’n Roosendaals gezegd”, lacht Van Gurp.

Na jaren van voorbereidingen, plannen maken, discussiëren en afwachten is het nu ‘eindelijk’ zo ver. “Ik ben blij dat er eindelijk iets gebeurd”, stelt ook wethouder Cees Lok. “Dit voelt altijd een beetje als ‘mijn’ winkelcentrum. Ik woon zelf in de wijk Tolberg, dus ik doe hier ook mijn wekelijkse boodschappen. Ik ga hier naar de slager en de bakker en mijn vrouw gaat hier naar de kapper. Maar regelmatig dacht ik: Het wordt tijd dat ze hier iets aan gaan doen.” Want, eerlijk is eerlijk, het Tolbergcentrum is gedateerd. “Het is niet het nieuwste en niet het mooiste winkelcentrum van Roosendaal, maar ik ben er van overtuigd dat dat niet lang meer gaat duren. Het winkelcentrum krijgt eindelijk de upgrade die de winkeliers en wijkbewoners verdienen.”

Er is namelijk officieel een start gemaakt met de verbouwing van het winkelcentrum. Het gaat om een omvangrijke operatie waarin winkelcentrum Tolberg in een tijdsbestek van circa 18 maanden ingrijpend wordt verbouwd. Het winkelcentrum wordt daarbij met 1.200 m2 winkelruimte uitgebreid tot circa  5.900 m2. De werkzaamheden omvatten in de eerste fase onder meer de bouw van een nieuw pleingebouw met winkels op de begane grond en een gymzaal van 650 m2 op de verdieping en de realisatie van een nieuwe passage. Het bouwproject wordt bewust in een aantal fases uitgevoerd, zodat alle winkels tijdens de werkzaamheden open en bereikbaar blijven.

“Pieter-Jan van Gurp, eigenaar van de PLUS Supermarkt en voorzitter van de ondernemersvereniging, is blij met de start van de bouw. “Ik zit hier zelf al sinds 2007 en ik heb altijd, samen met mijn collega-ondernemers, de mensen uit Tolberg en de regio bediend. We hebben er veel energie ingestopt om uiteindelijk tot dit plan te komen, dat was een zware bevalling maar het wordt een mooi kindje”, lacht Van Gurp.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief