Afbeelding
Foto: Google Maps

Overlast op het Permekeplein; Sprake van waterbedeffect?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Is de gemeente Roosendaal op de hoogte van de overlast op en rondom het Permekeplein en is de overlast op deze locatie nieuw? Zo ja, is er sprake van een waterbedeffect omdat jongeren niet meer welkom zijn in de ene wijk vanwege handhaving en daarom zich verplaatsen naar een andere wijk?

De PvdA en VLP hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de (extreme) overlast in de vorm van geluidsoverlast op het Permekeplein in de wijk Westrand. De geluidsoverlast speelt voornamelijk in de avond- en nachtelijke uren. Ook is er sprake van auto’s die door de wijk scheuren en rotzooi in de vorm van zwerfafval. 

De politieke partijen willen nu weten of deze locatie de aandacht van de gemeente heeft. “Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat doet u om dit aan te pakken, al dan niet in samenwerking met straathoekwerkers, politie en handhaving?” Daarnaast wil men weten wat de plannen van de gemeente zijn met het Permekeplein. “Alwel had immers in het verleden het plan om hier te gaan bouwen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief