Ziekenhuisstaf met de goederen
Ziekenhuisstaf met de goederen Foto: SOSSAH

Rotary Club Roosendaal-Donkenland en SOSSAH realiseren project in Ghana

Algemeen

ROOSENDAAL - De Rotary Club Roosendaal-Donkenland heeft samen met de Stichting SOSSAH (Stichting Onderlinge Samenwerking St. Anthony’s Hospital) en de Stichting Wilde Ganzen in het afgelopen Rotary jaar een groot internationaal project in Ghana kunnen realiseren. 

Doel van het project is om de kraamafdeling van het St. Anthony’s Ziekenhuis in Dzodze, Ghana, met betere medische apparaten en instrumenten te equiperen Dit is onderdeel van een groot renovatie- en verbeteringstraject, teneinde betere zorg voor moeder en kind te kunnen bieden en de hoge cijfers van kinder- en moedersterfte bij bevallingen terug te brengen. De apparaten werden in Nederland verzameld en ingekocht uit voorraden, welke door de ziekenhuizen niet meer gebruikt worden. 

Stichting Medic (een goede doelen organisatie) heeft de apparaten op hun bruikbaarheid gecontroleerd, gereviseerd en klaargezet voor een “tweede leven”. Samen met andere gedoneerde goederen zoals medische uniforms en babykleren werd uiteindelijk medio mei een volle container naar Ghana verzonden, die intussen in het ziekenhuis is aangekomen.

Stichting SOSSAH
Het project is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Rotary Club Roosendaal-Donkenland en Annemieke de Bruijckere (Stichting SOSSAH) uit Zegge. Annemieke kent het ziekenhuis sinds de oprichting en is daar regelmatig op bezoek ter ondersteuning van hun behoeftes.

“Voor onze Rotary Club is het belangrijk, dat een project direct is verbonden met vertrouwenspersonen op locatie om zeker te stellen, dat onze donaties 100 % op de juiste plek terechtkomen”, legt Tom van Den Akker, voorzitter van de Rotary Club uit. “In dit project was Annemieke die betrouwbare verbindingspersoon, die de echte behoeftes van het ziekenhuis kent en effectief met de lokaal verantwoordelijke bestuurders kan communiceren. Dit is een ideaal uitgangspunt en op die manier kon 100% van de financiële donaties aan de inkoop van de medische apparaten en instrumenten besteed worden”, aldus Tom van den Akker. 

De medische artikelen werden aangevuld met donaties in natura zoals medische uniformen en babykleding. “Deze actie toont aan, dat ondanks alle beperkingen vanwege Corona, dit soort één-op-één projecten mogelijk zijn, indien je als Club gedreven bent, om samen met anderen mooie resultaten te bereiken. Onze dank gaat uit naar de Wilde Ganzen, Annemieke, Stichting Medic uit Apeldoorn en alle donateurs, die dit fantastische resultaat mogelijk maakten”, besluit Tom van den Akker.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief