Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Politiek trekt aan de bel: ‘Wel kermis, maar geen terrassen meer?’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Klopt het dat de gemeente Roosendaal voorbereidingen treft voor de kermis in het centrum van Roosendaal en dat de terrassen op de Markt gedurende twee weken moeten wijken? Dat willen Eric de Regt en Wilbert Brouwers (VLP) weten van het college van burgemeester en wethouders, maar ook de PvdA-fractie trekt aan de bel.

“Vorig jaar gingen de kermissen in Roosendaal en Wouw niet door. Het college van B&W In Roosendaal vond dat de risico’s bij doorgang van dergelijke evenementen te groot zijn voor de volksgezondheid. Begrijpelijk. Zo trekt de kermis in Roosendaal ieder jaar duizenden mensen (ruim 150.000 passanten)”, stelt Michael Yap. Hij is dan ook benieuwd of de kermissen überhaupt doorgaan en zo ja, hoe de gemeente van plan is om dit allemaal in goede banen te leiden.

“De horeca op de Markt in Roosendaal ziet het niet zitten om hun terrassen af te breken ten faveure van de kermis. De horeca is immers een flinke tijd dicht geweest en het wisselvallig weer in de zomer heeft nog geen top terrasseizoen opgeleverd”, stelt Yap. Hij wil dan ook weten hoe de gemeente omgaat met de horecaondernemers en dat wil ook de VLP-fractie weten.

“Normaal gesproken is het organiseren van de kermis op deze plek geen enkel probleem, maar deze keer wel een beetje wrang in verband met de situatie rondom de horeca en de omzet die nu vooral uit de terrassen behaald moet worden”, stellen Brouwers en De Regt. “Volgens ons moet het ook mogelijk zijn om zowel de belangen van de horeca als van de kermisexploitanten te kunnen behartigen. Dit zou kunnen door geschikte alternatieve locaties voor de kermis aan te wijzen. Heeft u overwogen om op de locatie Markt deze keer geen kermis te organiseren en hiervoor een alternatieve locatie te gebruiken waarbij geen terrassen hoeven te wijken?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief