Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kinderen voor gesloten deuren bij sporthal De Omganck; VLP vraagt om actie

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Sporters, waaronder ook kinderen, hebben in de afgelopen zeven weken regelmatig voor gesloten deuren gestaan bij sporthal De Omganck in Wouw. Dat stelt Eric de Regt (VLP). “Navraag leert dat de afwezigheid van Sportfondsen bijna nooit, slechts incidenteel, vooraf wordt gecommuniceerd met de vereniging.” En daar moet, als het aan De Regt ligt, verandering in komen.

In oktober 2020 heeft de VLP-fractie al vragen gesteld over het beheer van de Wouwse sporthal “De Omganck” door Sportfondsen Nederland. “De klachten waren divers van aard, maar het meest in het oog springend was het feit dat sporters, met name van Handbalvereniging Heerle en hun tegenstanders, diverse keren voor gesloten deuren stonden en dat zelfs na een verre busreis de bezoekende vereniging onverrichter zake terug moest keren naar Limburg”, legt De Regt uit. Destijds liet de gemeente weten dat er sprake zou zijn van opstartproblemen, omdat Sportfondsen nog maar net het beheer had overgenomen. 

Maar, de afgelopen weken is het volgens De Regt weer raak en staan kinderen regelmatig voor gesloten deuren. “Uiteindelijk komt er dan iemand van de eigen vereniging (Handbalvereniging) om de deur te openen.” Naast het niet of te laat opengaan van de sporthal en nog diverse andere klachten is de hal de laatste tijd, ook tijdens openingsuren, verder vaak onbeheerd. “Daardoor ontstaat er last van hangjongeren die dan vrij spel hebben, overlast veroorzaken en vernielingen aanbrengen. Blijkbaar heeft Sportfondsen gewoon te weinig personeel; ook de kantine was vaak gesloten.”

De VLP-fractie wil daarom van het college weten of men op de hoogte is van de recente klachten en zo ja, wat men hiermee gedaan heeft in de richting van Sportfondsen. “Wat voor afspraken heeft u met Sportfondsen gemaakt in relatie tot het ‘open zijn’ voor verenigingen? Zijn deze contractueel vastgelegd en zo ja, voor welke termijn? Komen de genoemde klachten ook bij de andere sporthallen/zalen voor, welke door sportfondsen worden beheerd?”, wil De Regt onder andere weten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief