Afbeelding

Roosendaal steeds groener: Groene Pluim voor TriStar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Klaar Koenraad heeft afgelopen week een Groene Pluim uitgereikt aan Corné Endepoel van Tristar. Dit Roosendaalse bedrijf maakt met name industriële reinigingsmiddelen voor de zware industrie, zoals wegenbouwers en de voedselindustrie in Europa.

De gemeente Roosendaal laat hiermee haar groene ambities zien en brengt hiermee de beweging op gang binnen het bedrijfsleven die aansluit bij de ambities van de gemeente. Eerder gingen in Roosendaal o.a. SAVER, Kameleon Solar en Gova, Tristar voor. De bedrijven uit Roosendaal maken hiermee deel uit van het inmiddels landelijke netwerk van koplopers op het gebied van duurzaamheid. 

TriStar werkt onder andere aan duurzame inzetbaarheid voor personeel, ze bieden vluchtelingen werk en ze werken samen met scholen voor het opleiden van de jeugd. Het ingezette industrieel spoelwater wordt hergebruikt. Er wordt nauwelijks afval geproduceerd en ze werken met haar klanten aan afvalreductie. Het grondstof gebruik is duurzaam en circulair. Een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Het dak wordt in de nabije toekomst vervangen en daarbij wordt rekening gehouden met het aanbrengen van groen en zonnepanelen. De gebruikte energie wordt groen ingekocht en het bedrijfspand van TriStar heeft recentelijk energielabel A ontvangen. TriStar is daarmee in Roosendaal een duurzame koploper en is regionaal een voorbeeld voor andere bedrijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief