Afbeelding
Foto: Google Maps

VLP wil actie op Burgerhoutsestraat: ‘Toenemende achteruitgang’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wanneer wordt de Burgerhoutsestraat tussen de St. Josephstraat en de Strausslaan aangepakt? En welke acties gaat het college op de korte termijn ondernemen om verdere achteruitgang tegen te gaan? Dat wil Wilbert Brouwers van de VLP-fractie weten.

Het deel van de Burgerhoutsestraat tussen de Boulevard en de St. Josephstraat is enige jaren geleden al opgeknapt. “Het tweede deel is destijds niet aangepakt wegens een gebrek aan middelen”, stelt Brouwers. VLP Roosendaal heeft reeds meerdere malen intern geïnformeerd over de stand van zaken over de aanpak van dit nog niet gerealiseerde deel. “Vanuit de bewoners en uit eigen waarnemingen zien we nu echter een toenemende achteruitgang van de staat van het wegdek, parkeervakken en verwaarlozing rondom het groen.”

Volgens de partij krijgen bewoners nu ook problemen met hun riolering als gevolg van de slechte staat van het riool én worteldruk zorgt voor problemen op de parkeervakken en trottoirs. “Ook vanuit het buurtpreventie team Burgerhout vernemen we dat omwonenden zich zorgen maken over de achteruitgang van bovengenoemd weggedeelte.” De VLP-fractie wil dan ook weten of het college hiervan op de hoogte is én welke acties ondernomen worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief