Afbeelding
Foto: Eric de Regt

VLP: ‘Bestrating rondom Leonardushof ligt schots en scheef’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Wanneer wordt de bestrating rondom Venpoorten en het Leonardushof in Wouw hersteld? En wie is er verantwoordelijk bij eventuele ongevallen? Die vragen heeft Eric de Regt (VLP) gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

In november 2021 is het nieuwe verzorgingstehuis Leonardushof in Wouw opgeleverd. “Een prachtig nieuw tehuis van Groenhuysen met prima faciliteiten. Een voorziening waar Wouw en omgeving trots op kan en mag zijn en waar we weer jaren mee vooruit kunnen”, stelt De Regt. Maar, nu bijna twee maanden later, is de openbare bestrating nog wel een aandachtspunt. Het ligt volgens de VLP schots en scheef.

“De bewoners zijn ouderen, vaak ook mensen met een beperking, die zich meestal met behulp van een rollator of rolstoel voortbewegen. De bestrating is echter zo slecht dat de bewoners amper nog buiten durven te komen. Onze fractie krijgt hierover diverse klachten van bewoners, omwonenden en bezoekers aan het verzorgingstehuis.”

De VLP-fractie begrijpt dat door de bouw de bestrating beschadigd kan zijn. “Maar, wij verwachten ook dat deze zo spoedig mogelijk na oplevering weer opgeknapt wordt, vooral ook vanwege de doelgroep die er woont en verblijft.” Daarom wil De Regt weten of het college bekend is met de staat van de bestrating en wanneer een en ander hersteld kan worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief