Afbeelding
Foto: Shutterstock

VLP wil invalidenparkeerplaats bij Wouwse Markt

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Ondanks dat de Wouwse Markt vaak druk bezocht wordt (veel evenementen en horecazaken) is er geen invalide-parkeerplek in de nabijheid. Dat stelt Eric de Regt. Hij vind dat een dergelijke parkeerplaats onmisbaar is en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

“Op de Wouwse Markt vinden bij regelmaat activiteiten en festiviteiten plaats. Naast de vaste evenementen zoals de kermis, geraniummarkt, Wouw on Ice, beachvolley en Rockin’ Wouw worden ook regelmatig beurzen georganiseerd zoals antiek & curiosa, boeken & platen etc. Bovendien zijn aan de Wouwse Markt de nodige horecazaken gevestigd”, vertelt De Regt.

Op die verschillende evenementen komen vaak veel mensen af.  ”Onder hen ook mensen met een lichamelijke beperking voor wie het lastig is (ver) te lopen. Invalide-parkeerplekken zijn rondom of in de dichte nabijheid van de Markt echter niet te vinden”, stelt De Regt die daarover door meerdere bezoekers benaderd is. 

“Klopt het dat er aan de Wouwse Markt, of in de zeer dichte nabijheid, geen openbare invalide-parkeerplekken zijn? En bent u het met ons eens dat een parkeermogelijkheid voor invaliden een onmisbare dan wel noodzakelijk voorziening is bij de Wouwse Markt?”, wil De Regt dan ook weten van het gemeentebestuur. “Bent u bereid te onderzoeken of aan de Wouwse Markt, of in een aangrenzende straat (bijv. hoek Lenaertstraat), een invalide-parkeergelegenheid kan worden aangelegd?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief