International Griffith
International Griffith Foto: Bristol Team

Griffith Vaissaire opgeroepen voor nationaal team in Suriname

Algemeen

ROOSENDAAL - Speelster Griffith Vaissaire van Bristol Team vr 1 is opgeroepen om voor het Surinaams vrouwenelftal uit te komen. Een prachtige beloning voor haar carrière bij Bristol op Hoofdklasse niveau. Griffith (25) speelt al weer 5 jaar bij de Roosendaalse club. Hoewel zij niet naast de deur wonen.


Het managementbureau de Tevreden Group heeft de opdracht gekregen om Surinaamse speelsters in Nederland te benaderen om het Surinaamse vrouwenvoetbal op een hoger plan te krijgen. Griffith is door deze groep opgeroepen om met het Surinaams vrouwenteam onder leiding van Ray Fränkel in februari twee kwalificatiewedstrijden te spelen tegen Mexico (uit) en Anguilla (thuis). Deze wedstrijden worden gespeeld om de CONCACAF Cup. Na deze twee wedstrijden keert ze weer terug, waarna zij in april weer twee kwalificatiewedstrijden zal spelen tegen Puerto Rico (uit) en Antigua en Barbuda (thuis). Het uiteindelijke doel is om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico.

Dit toernooi is tevens bepalend voor deelname aan het WK voor vrouwen dat in 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland en de Olympische Spelen in 2024.

Avontuur
Voor Griffith kwam de uitnodiging als een verrassing, maar wel eentje die zij met beide handen aanpakt. Het is oprecht een avontuur dat ze zal aangaan. Hoewel zij wel enige informatie vooraf hebben ontvangen, geldt het dat het totaal nieuw is. Griffith staat er verder onbevangen in en laat deze gebeurtenis op zich afkomen en zal zien wat deze periode haar brengt. Griffith zal een gemis zijn in de periode dat ze zich als Surinaams international mag debuteren. Ze stapt voor haar eerste twee kwalificatiewedstrijden 12 februari op het vliegtuig naar Suriname en keert na deze wedstrijden rond 24 februari weer terug.

Bristol Team is samen met SSS (waar ze voor uitkomt op het veld) enorm trots, dit is een speciaal moment in de historie van Bristol. Na Corina Luijks (speelt voor grote club in Frankrijk} en Jade Massing (speelt voor Pratt college Kansas) is Griffith nu de vierde speelster met een mooi voetbal moment. Eerder kwam Wahiba Didi uit voor het Marokaans zaalvoetbalteam.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief