Afbeelding

Dankzij de Harde Leerschool perspectief richting een baan of opleiding

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL -  Op dinsdag 17 mei 2022 start een nieuwe editie van de Harde Leerschool; een programma voor jongeren en volwassenen van 18 jaar en ouder met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een unieke kans om weer actief en positief deel te nemen aan de maatschappij. Het Werkplein Hart van West-Brabant zet deze leerschool in om kandidaten uit de zes gemeenten de mogelijkheid te geven door te stromen naar betaald werk of een opleiding. 

Met een eerdere editie bij de rugbyclub in Etten-Leur bewezen al enkele gemotiveerde deelnemers dat het mogelijk is uit een uitkeringssituatie te komen. “Ik kreeg zelfinzicht en zelfvertrouwen, besefte dat ik meer kan bereiken dan ik dacht. Ik stond open voor mogelijkheden en ben in actie gekomen. Dat ik nu alles op orde heb en aan het werk ben heb ik echt te danken aan het Werkplein en de Harde Leerschool. En natuurlijk aan mijn doorzettingsvermogen.” Aldus oud deelnemer Essafer Salman. 

Rugby wordt ingezet als middel voor gedragsverandering. Stichting De Harde Leerschool biedt (jong)volwassen mannen van 18 jaar en ouder een nieuwe kans om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij. “Met het inzetten van dit programma willen we zoveel mogelijk deelnemers motiveren om nieuwe stappen te zetten richting werk of een opleiding”, aldus Marko Does, directeur Werkplein Hart van West-Brabant. Hoe de Harde Leerschool dit doet? Door rugby in te zetten als middel om te komen tot een blijvende gedragsverandering. Zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid; daar stuurt de Harde Leerschool op. Met deze no-nonsense aanpak maken zij mensen snel werkfit. 

Wethouder René van Ginderen: “Door aan de slag te gaan met ervaren trainers en coaches krijgen deze jongeren weer grip op hun eigen leven en zicht op een toekomst, dat willen we voor iedereen”. Deelnemers krijgen tijdens het programma de gelegenheid om zich te presenteren aan een groep geïnteresseerde werkgevers. Het merendeel van de deelnemers gaat na afloop van het programma aan het werk bij één van deze werkgevers of besluit (terug) naar school te gaan.

De Harde Leerschool iets voor jou? Zit je zonder werk, heb je je school niet afgemaakt of heb je een detentieverleden? De Harde Leerschool biedt jou met dit programma een unieke kans op een goede baan of opleiding. Ervaring met rugby is niet nodig en je hoeft ook niet sportief te zijn om mee te doen. Wel moet je bereid zijn om keihard aan de slag te gaan met jezelf. Ben je gemotiveerd om het écht anders aan te pakken? Dan is dit jouw kans op een betere toekomst! Kom ook kennismaken Vrijdag 22 april is er een voorlichtingsdag en op 3 en 10 mei zijn de eerste introductiedagen bij Rugbyclub RCC in Roosendaal. Op 17 mei gaat De Harde Leerschool van start in Roosendaal. Woon je in de gemeente Roosendaal, Etten-Leur, Moerdijk, Zundert, Rucphen of Halderberge? Je bent van harte welkom! Neem contact op met een klantmanager van het Werkplein (076-750 35 00) voor meer informatie en aanmelden of kijk op: http://dehardeleerschool.nl/deelnemers/aanmelden/.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief