Afbeelding

VLP wil mogelijk vrachtwagenverbod voor kern Heerle

Door: Remko Vermunt Algemeen

HEERLE - Wat heeft de gemeente tot op heden gedaan tegen de steeds toenemende stroom van vrachtauto’s door het dorp Heerle? Die vraag stelt Eric de Regt namens de politieke partij VLP. “Uit contacten met inwoners van Heerle blijkt dat het vrachtverkeer door het dorp één van de grootste ergernissen en frustraties is”, aldus De Regt. 

“Het probleem is al meermaals gesignaleerd en ook bij u bekend. Wij begrijpen ook dat een oplossing waarmee alle partijen kunnen leven niet eenvoudig te realiseren is. Anderzijds merken wij ook dat het probleem (en het aantal vrachtwagen) in de dorpskern almaar toeneemt.”

En dat zorgt volgens De Regt voor risico’s op ongelukken met ernstige gevolgen. “Daarnaast krijgen we ook signalen van beschadigingen aan huizen (scheuren in de muren) en schade aan geparkeerde auto’s en andere eigendommen.” De Regt wil dan ook weten of de gemeente deze situatie herkent én wat er tot nu toe gedaan is.

“Zijn er alternatieve routes mogelijk om het vrachtverkeer om het dorp heen te leiden? Welke opties zijn denkbaar en/of heeft u hierbij onderzocht en welke voor- en nadelen hebben deze opties? In Wouw is er voor de dorpskern een vrachtwagenverbod ingesteld. Heeft u deze optie ook voor Heerle onderzocht en/of overwogen?”, wil De Regt weten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief