Afbeelding
Foto: venema media

Wouwse Plantage werkt aan fantastische doorkomst La Vuelta

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Met een feestelijk weekend in Spaanse sferen viert wielerdorp Wouwse Plantage de doorkomst van de derde etappe van La Vuelta. Op het programma staan sport- en spelactiviteiten voor jong en oud, Heel Holland zingt Spaans (met o.a.: Belle Perez, Samantha Steenwijk en Django Wagner) en het Wielercafé, met live verslag door oud-profrenners.

Wielerkoers La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus naar Nederland. De internationale wielertop rijdt drie etappes door Utrecht en Noord-Brabant. Uniek, want de wielerkoers is slechts drie keer eerder buiten Spanje gestart. Op zondag 21 augustus doorkruisen de renners Roosendaal en omgeving tijdens de etappe Breda-Breda. Wielerdorp Wouwse Plantage is doorkomstgemeente en viert dat met een groots Spaans weekend op Natuurpoort Wouwse Plantage aan de Plantagebaan.

Heel Holland zingt, speelt en eet Spaans, Vamos Roosendaal

Onder het motto ‘De Boulevard kleurt rood’ starten de festiviteiten al op vrijdagavond met een Ibiza-avond. Op zaterdag 20 augustus worden er door het Bewonersplatform Wouwse Plantage op het parkeerterrein bij Natuurpoort de Spaanse Spelen met diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Wie zich heeft aangemeld kan rond etenstijd aanschuiven voor Spaanse paella. Na deze dorpsmaaltijd start om 19.00 uur Heel Holland zingt Spaans Vamos Roosendaal. Een avond met artiesten als Belle Perez, Samantha Steenwijk, Django Wagner, Rene Schuurmans, Vinzzent, Raymon Hermans, Corne van Meer.

Toertochten voor belangstellenden

Dit alles is de perfecte opwarmer voor zondag 21 augustus, de dag van de doorkomst. In de ochtend wordt de Tour de pin’k” verreden, en is er ook voor de mannen en vrouwen een toertocht over een gedeelte van de etappe georganiseerd door RTC Zomerlust. Wielerplatform Roosendaal organiseert tegelijkertijd voor kinderen de Dikke Banden Race op de Boulevard als onderdeel van Talent van Roosendaal.  

Wielercafé met live verslag

Om 12.00 uur start zondag het Wielercafé vanaf het parkeerterrein bij Natuurpoort, pal langs het parcours. Diverse oud-profwielrenners, zoals Luik-Bastenaken-Luik-winnaar Dirk de Wolf, schuiven aan terwijl de koers op grote schermen live te volgen is met commentaar van KNWU-speaker Laurens van de Klundert. Rond 16.00 uur wordt de doorkomst van La Vuelta in Wouwse Plantage verwacht en daarna zorgen diverse artiesten ervoor dat het nog lang onrustig blijft op de Boulevard.

Medeorganisator Arian Tak: “De koers trekt dwars door ons dorp, daarom kleurt de Boulevard letterlijk rood. Al vanaf de historische kermiskoers Hel van de Pin op dinsdag 9 augustus is de Wouwse Plantage in Spaanse sferen. Als kloppend hart van deze wielerregio vormen we het epicentrum van de activiteiten rondom de doorkomst van La Vuelta. Daarvoor hebben Wielerplatform Roosendaal, Bewonersplatform Wouwse Plantage, KVW-Wouwse Plantage en Dorpshuis De Spil, wielerclubs RTC Zomerlust, MTB de Koepel en Pins Verzet, het comité Hel van de Pin  de handen ineen geslagen. Samen laten we zien waar een klein dorp groot in kan zijn!” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief