Afbeelding

Mont Ventoux kleurt oranje

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag 16 september beklommen ruim 360 deelnemers van de 10de editie van ColSensation de Mont Ventoux! Sommigen wandelend, sommigen fietsend; 1, 2 of zelfs 3 keer; welke inspanning ook werd verricht; ze leverden een prestatie van formaat op een dag dat de flanken van de Mont Ventoux oranje kleurden. Dit deden ze niet voor zichzelf. 

Ze deden dit, zodat anderen die in de toekomst worden getroffen door de ziekte kanker een zo groot mogelijke kans hebben om deze ziekte te overleven. Gelukkig lukt dat steeds beter, maar nog te vaak lukt dit niet. Daarom blijft onderzoek nodig om deze ziekte beter te begrijpen en effectieve behandelmethoden te ontwikkelen. En daarmee mogen onze deelnemers, door het bedwingen van de Mont Ventoux, met recht spreken van de prestatie van hun leven; niet alleen van hun eigen leven, maar ook voor het leven van anderen. 

De berg deed zijn naam eer aan. Er stond een harde wind die voor een flinke uitdaging zorgde op de laatste kilometers naar de top. Beneden in het dal heeft de hele dag de zon geschenen. Op de top begon de dag met dichte mist, maar in de middag liet de zon zich ook daar gelukkig zien! Zoals gezegd leverden al onze deelnemers een prestatie van formaat, maar enkelen waren wel heel bijzonder. Zo beklom Agmaja Kolman deze editie de Mont Ventoux in haar rolstoel. Wat een powervrouw! Ook de kanjers van het Fytaal Cancer Supportteam volbrachten hun missie. Samen met burgemeester Han van Midden kwamen ze aan op de top! Ook de Colgirls (foto) waren van de partij, waarvan enkelen er voor de 10de keer bij waren. Het was er een voor de geschiedenisboeken: niet alleen omdat het de 10de editie was, maar vooral omdat er records werden verbroken. Meer deelnemers dan ooit, meer onmisbare vrijwilligers dan ooit, meer sponsoren dan ooit die het evenement ondersteunden, het feest in Frankrijk was grootser dan groots en dat alles heeft geresulteerd in een donatiebedrag waar we niet van durfden dromen. Onze deelnemers, vrijwilligers en sponsoren hebben een donatiebedrag bij elkaar gebracht van maar liefst 558.343 euro! Deze gelden worden gedoneerd aan (regionale) kanker gerelateerde doelen, waaronder KWF, UMC Utrecht en Stichting Komma.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief