Afbeelding

Geen chipkaart meer nodig: reis nu in de bus met je pinpas

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ROOSENDAAL - Voor reizen met bussen van Bravo kan in de provincie Noord-Brabant kun je sinds vandaag ook betalen met je betaalpas. Het gaat dan om contactloos in- en uitchecken met een bankpas, creditcard of mobiele telefoon. 

Reizen met een betaalpas werkt hetzelfde als met een ov-chipkaart, inchecken doe je voorin bij de chauffeur. Ook bij het verlaten van de bus ga je langs de kaartlezer. Er zijn aparte kaartlezers voor betaalpassen en de ouderwetse ov-kaarten en deze zijn duidelijk herkenbaar aan het OVpay logo. De prijs is gelijk aan het reizen met een ov-kaart zonder korting of abonnement. In de toekomst kun je ook kortingsproducten koppelen aan een betaalpas of creditcard. De kosten worden aan het einde van de dag opgeteld en als één bedrag van je rekening afgeschreven. 

Reizigers moeten wel opletten welke kaart zij gebruiken en worden geadviseerd de pas uit de portemonnee of telefoonhoesje te halen. Zo weet je zeker dat je de juiste kaart gebruikt. De nieuwe betaalvorm moet in 2024 in heel Nederland ingevoerd zijn. Betalen kan met Nederlandse passen maar ook met buitenlandse contactloze betaalpassen van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa.  

Buurtbus

In de buurtbus kun je nog niet inchecken met een betaalpas. Een woordvoerder van Arriva laat weten dat dit voor volgend jaar op de planning staat. Het voorzien van stad- en streekvervoer van OV-pay heeft nu voorrang. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief