Parweez Koehestanie
Parweez Koehestanie Foto: Bravis Ziekenhuis

Bravis is trots als een pauw: MDL-arts wint Radboud Alumni Award

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Arts en maag-, lever-, darmspecialist Parweez Koehestanie mag zich alumnus van jaar noemen. Tijdens een gala op vrijdag 30 september is hij winnaar geworden van de Radboud Alumni Award. Het jury-oordeel bracht hem eerder in de top tien. Bij de publieke stemming scoorde hij 36% van de meer dan 2.000 stemmen. Dat maakt de medisch specialist van Bravis de onbetwiste winnaar.

De Radboud Universiteit reikt jaarlijks de Alumni Award uit. Deze onderscheiding is bedoeld voor alumni die in hun vakgebied iets speciaals hebben gerealiseerd, vooruitgang brengen, van maatschappelijke betekenis zijn en buiten de gebaande paden durven te treden. De bekendmaking van de winnaar vond plaats op 30 september tijdens het Alumni Gala. Parweez Koehestanie studeerde en promoveerde aan de Radboud Universiteit. Nu werkt hij als MDL-arts in het Bravis Ziekenhuis. 

Parweez is tevens medeoprichter van twee stichtingen. Met het Medisch comité Afghanistan Nederland (MCAN) houdt hij zich bezig met de wederopbouw van medisch onderwijs in Afghanistan en met Paymaan dat zich richt op onderwijs aan de wees- en straatkinderen in Afghanistan. Hij blijft zich inzetten voor zijn vaderland om mensen een kans te geven op de toekomst die voor hem zo moeilijk te bereiken was. Koehestanie vluchtte namelijk op 17-jarige leeftijd alleen uit Kabul.

Award
Voor de award van dit jaar waren onder andere minister Rob Jetten, RIVIM-topvrouw Susan van den Hof en burgemeester Hubert Bruis van Nijmegen genomineerd.
“We zijn als Bravis ziekenhuis trots op Parweez als winnaar, maar vooral op zijn inzet voor anderen en zijn persoonlijkheid.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief