Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Woning Van der Nootlaan per direct gesloten

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De woning aan de Van der Nootlaan is per direct gesloten. Vanwege de recente incidenten in de straat heeft de burgemeester een noodverordening afgeroepen. Deze zal tot 1 november van kracht zijn. 

Vanaf dinsdag 21:30 uur is een woningsluiting opgelegd in de Van der Nootlaan. Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van de recente incidenten in de straat. Zo was er dit weekend een explosie, waarbij twee woningen beschadigd raakten. Enkele dagen eerder werd in dezelfde straat geschoten en ging er een steen door een ruit. Volgens de gemeente zouden de incidenten gerichte acties zijn.

“Om herhaling van incidenten te voorkomen, de bewoners van deze straat en bewoners van het desbetreffende adres te beschermen, heeft de burgemeester een noodbevel verordend in de vorm van een woningsluiting.” Dat laat de gemeente weten. Burgemeester Han van Midden: “Deze woningsluiting is nodig om de veiligheid te borgen in de Van der Nootlaan. Veiligheid voor zowel de buurtbewoners, als voor de mensen die wonen aan dit adres. Met deze maatregel haal ik de aanleiding van de incidenten uit de straat. Ik gun alle mensen die geraakt zijn door deze incidenten de terugkeer van hun gevoel van veiligheid.”

Op dit moment doet de politie nader onderzoek. Naast dat een buurtonderzoek wordt ingesteld, is de politie op zoek naar getuigen of beelden, die kunnen helpen om de daders op te sporen. Hebt u informatie of beelden? Bel de politie: 0900-8844Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief