Afbeelding
Foto: Timo Reisiger

Menno Nefs nieuwe fractievoorzitter VVD Roosendaal

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - De nieuwe fractievoorzitter van de VVD in de Roosendaalse gemeenteraad is bekend. Menno Nefs (24) neemt het stokje over van Sanneke Vermeulen (30), die afgelopen donderdag is doorgeschoven als vervangend wethouder in het College van B&W. Menno heeft het volledige vertrouwen van de fractie gekregen, de keuze voor de nieuwe fractievoorzitter was unaniem. 

“Ik ben ontzettend blij met de steun vanuit de fractie, met onze fractie gaan we met volle energie verder om Roosendaal goed te houden en beter te maken. De uitdagingen die ook op onze gemeente afkomen zijn groot, onze stad en dorpen kunnen rekenen op de volledige inzet en toewijding vanuit het VVD-team. Daar komt bij dat het collegeprogramma en de begrotingsbehandeling op korte termijn op de raadsagenda staan. Daarmee komen we weer een stap dichter bij het realiseren van de ambities voor vandaag, morgen en de langere termijn.” aldus Menno Nefs. 

Menno is geen onbekende in het Roosendaalse, zo was hij eerder voorzitter van de Jongerenraad en als vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij tal van andere initiatieven en organisaties in de stad. Hiervoor is Nefs eerder in 2019 al als eerste jongere onderscheiden met de Jongerenroos. Menno is na de verkiezingen van dit jaar begonnen aan zijn eerste termijn als raadslid en heeft zich als woordvoerder voornamelijk gericht op het ruimtelijk domein. Eerder was Menno lid van de steunfractie. Martin van der Bijl wordt de nieuwe vicefractievoorzitter. 

Naast een nieuwe fractievoorzitter en wethouder is de VVD sinds de afgelopen raadsvergadering ook een nieuw raadslid rijker: Dennis van Velthoven (29). Dennis staat bekend als culturele duizendpoot. Zo is Dennis begaafd pianist, betrokken bij diverse evenementen in de stad en eigenaar van evenementenbureau Eventiz. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief