Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Gratis perenbomen of je eigen moestuin bij Festival der Mogelijkheden

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL – KaaiDuurzaam, het voormalige EKP-gebouw aan het Kadeplein, staat op zondag 9 oktober in het teken van het Festival der Mogelijkheden. Na de eerste editie in 2021 wordt het festival rondom duurzaamheid nu nóg groter opgepakt door de gebruikers van het pand. De organisatie richt zich op vier thema’s: Groen, circulair, vitaliteit en energie. Dat alles wordt aangevuld met gezellige muziek, een hapje en een drankje en tal van workshops.

“Wie denkt dat duurzaamheid alleen maar draait om windmolens en zonne-energie, die heeft het mis. Het Festival der Mogelijkheden laat je zien welke innovaties er zijn op het gebied van duurzaamheid, maar men inspireert je ook om zelf aan de slag te gaan”, legt wethouder Klaar Koenraad uit. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij het thema ‘Circulair’. “Oude spullen hergebruiken en ze een nieuw leven geven. Dat is natuurlijk super duurzaam!”

Thema’s
Tijdens het festival zijn er genoeg activiteiten, ieder in thema. Zo is er aandacht voor circulaire economie, worden er 150 perenbomen uitgedeeld voor vergroening en kunnen bezoekers meedoen met een bootcamp voor de vitaliteit. Kinderen kunnen onder andere een eigen moestuintje kweken of aan de bouw met gerecyclede doppen. Vragen over bijvoorbeeld energie of subsidieregelingen kunnen die dag ook gesteld worden.

Meedoen
Wil je meer weten over het hergebruik van materialen en de circulaire economie? Kom dan op zondag 9 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar KaaiDuurzaam (Kadeplein 2) in Roosendaal. Kijk voor alle informatie en activiteiten op www.festivaldermogelijkheden.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief