Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Vrije Liberale Partij Roosendaal: ‘Waar blijft de beloofde brandweerkazerne?’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

WOUW - Al jaren wordt er een nieuwe brandweerkazerne belooft aan Wouw. De laatste ontwikkelingen dateren uit januari 2021. Bijna twee jaar later lijkt er nog steeds geen voortgang in de zaak te zitten. Ook de Vrije Liberale Partij Roosendaal maakt zich zorgen. 

In januari 2021 werd het  raadsbesluit genomen om een nieuwe brandweerkazerne te realiseren voor het korps in Wouw. Eén van de redenen hiervoor was het verouderde, huidige kazerne aan de donkenweg in Wouw. De VLP Roosendaal vraagt het college om een update over de nieuwbouw van de brandweerkazerne aan De Hoogt. Tevens denkt de partij over de gevolgen van het blijven gebruiken van het oude pand. “Acht u het verantwoord om de huidige kazerne aan de Donkenweg nog lang in gebruik te moeten hebben, mede vanwege de verouderde staat waarin deze kazerne zich bevindt?”

Met de langere duur van de nieuwbouw, kan het zijn dat er extra kosten gemaakt moeten worden. De VLP vraagt hier opheldering over. “Zijn door het langer gebruik van de oude kazerne nog extra investeringen nodig? Hiermee doelen we niet alleen op kosten die gemaakt moeten worden om de oude kazerne operationeel te houden, maar ook prijsstijgingen met betrekking tot de bouw van de nieuwe kazerne.”

De partij laat voornamelijk doorschemeren erg teleurgesteld te zijn betreft de situatie. “De fractie van VLP Roosendaal maakt zich zorgen over deze situatie en betreurt het dat de ontwikkelingen op dit dossier stil lijken te staan.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief