Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Gratis onafhankelijk energieadvies in eerste Energiecafé

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

ROOSENDAAL - Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseert op zondag 6 november het eerste Energiecafé in Over de Tong. Er worden onder meer tips uitgewisseld voor besparingen op energiekosten, het aanschaffen van een warmtepomp en subsidies. De toegang is gratis.

In Over de Tong, het voormalig restaurantgedeelte van theater De Kring in Roosendaal, wordt op zondagmiddag 6 november voor het eerst een informatiebijeenkomst gehouden door StER: Het Energiecafé. Hier kunnen geïnteresseerden van 15.00 uur tot 17.00 uur vragen stellen aan energiecoaches over bijvoorbeeld de energietransitie of besparingstips vanwege de toenemende energiekosten. De energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers van StER en geven gratis en onafhankelijk advies. Het is ook mogelijk om een huisscan te laten maken. Hierbij wordt bekeken of uw woning geschikt is voor een warmtepomp en eventuele isolatiemogelijkheden. 

Collectief

‘Met behulp van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd hoe het voordeliger kan zijn om samen met buren of zelfs een hele straat energiebesparende maatregelen te nemen. Zoals door bijvoorbeeld het collectief inkopen van zonnepanelen of isoleren van woningen. Maar ook individuele initiatieven waarbij woningen aardgasvrij worden gemaakt komen aan bod’, aldus de stichting. 

Aanmelden

Het Energiecafé is gratis en vrij toegankelijk. Wel zou de organisatie het waarderen wanneer geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via info@steroosendaal.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief