Een flitspaal, foto ter illustratie
Een flitspaal, foto ter illustratie

Flitspaal Van Beethovenlaan Roosendaal gaat aan

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ROOSENDAAL - Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de VanBeethovenlaan richting de A58 in Roosendaal krijgt vanaf 25 november een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan ter hoogte van de kruising met de Strausslaan. 

De gemeente Roosendaal, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Van Beethovenlaan verbetert.

 De vaste flitser op staat op de kruising van de Van Beethovenlaan met de Strausslaan richting de A58. De flitspaal handhaaft op de snelheidslimiet van 50km/uur en het negeren van rood licht. De Van Beethovenlaan is een drukke ontsluitingsweg van het centrum van Roosendaal naar de A58. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de gemeente Roosendaal en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op deze weg vaak te hard en door rood wordt gereden. Door de hoge verkeersintensiteit en de kruising met kwetsbare verkeersdeelnemers bij de Strausslaan vormt dat een groot risico. Er gebeuren dan ook relatief veel ongevallen. Er staan een basisschool en buurthuizen in de omgeving, waardoor veel voetgangers en fietsers de Van Beethovenlaanoversteken. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Vanaf 25 november krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief