Afbeelding
Foto: Archief T'plein

Tongerlo Kerst strijkt weer neer in Roosendaal

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Kerstmis is de tijd van gezelligheid; kerstbomen, licht, samen; muziek, zingen, de Kerstman; warme chocomelk, glühwein. En al deze ingrediënten het liefst knus met familie, gezin en/of vrienden. Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo organiseert een gezellige kerstmiddag voor het hele gezin op zondag 18 december. Natuurlijk op het meest knusse plein van Roosendaal, het Tongerloplein.

Volop vertier
Voor de kinderen is er volop vertier. Er staat een heus licht- en geluidgevend springkussen in de vorm van een enorme iglo. Wanneer zij moe zijn van het springen is er de mogelijkheid even uit te rusten in één van de wagonnetjes van de Tongerlo Kerst Express en een rondje mee te rijden. Voor de creatieve jeugd staan Lilian en Marjon klaar in hun (verwarmde) tent om mooie kerstknutselwerkjes te maken en ook kunnen zij zich laten schminken bij Reineke.  Tussendoor om de honger te stillen even om een (gratis) lekker portie poffertjes bij de poffertjeskraam… en dat mag best meer dan één keer…! Samen met papa, mama, opa, oma, de buurman, gezellig. Glühweintje of warme chocomel erbij, die te vinden is in één van de tenten. En dat allemaal op je eigen tempo, want al deze attracties zijn er de hele middag tot 18:00 uur

Dé Kerstman!
Er zijn wel enkele tijden die je in de gaten moet houden. Van 13:30 tot 15:30 uur kun je samen leuke oudhollandse spelletjes doen, waarvan 3 in kerstsfeer. Lekker warm, binnen bij de Moriaan. Dit mag je echt niet missen! Wat je ook zéker niet mag missen is het bezoek van de Kerstman met zijn arrenslee, getrokken door een paard, en zijn Elfjes. In zijn drukke programma op deze dag zal de Kerstman tussen 15:00 en 16:00 uur het Tongerloplein aandoen. Jij wil toch ook met hem op de foto?

Om 16:30 uur komen alle volwassenen aan de beurt. Zij worden getrakteerd op een fantastisch muzikaal programma onder leiding van Sebas Honing. 

Veel kerstliederen om naar te luisteren, maar ook zeker om mee te zingen, tot 17:30 uur.

Kortom: een uitstekende gelegenheid om heerlijk in de kerststemming te komen. We verwelkomen jullie graag allemaal op 18 december op het Tongerloplein. Tot dan!

Tongerlo Kerst Roosendaal wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Promotie Winkelstad Roosendaal.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief