Afbeelding
Foto: Jill Heesbeen

De cultuursector gaat in debat met de kandidaten van de Provinciale Statenverkiezingen

Door: Redactie Algemeen

NOORD-BRABANT - Met de Provinciale Statenverkiezingen in het vooruitzicht wordt op 15 februari het provinciaal cultuurdebat georganiseerd. Dit debat is een initiatief van Kunstloc Brabant, de Kunst van Brabant en DOKc met het doel om een gesprek de faciliteren tussen de Brabantse cultuursector en toekomstige Statenleden. Zo hopen ze dat alle makers, instellingen en mogelijkmakers in de Brabantse culturele sector hun verhaal, hun vragen, hun zorgen en hun suggesties kwijt kunnen aan de provinciale politici.

Het cultuurdebat vindt plaats op woensdag 15 februari van 19:30 tot 22:30 uur in de LocHal in Tilburg, precies een maand voor de verkiezingen. Tijdens deze avond gaan vertegenwoordigers uit de culturele sector in gesprek met Statenleden en woordvoerders cultuur van de provinciale politieke partijen. In drie rondes worden vertegenwoordigers van deze politieke partijen bevraagd over hun plannen voor kunst en cultuur in Brabant. “Provincies hebben een belangrijke rol in het cultuurbestel en de provincie Noord-Brabant heeft die rol altijd stevig ingevuld”, legt de organisatie uit, “De bijdrage van de provincie heeft Brabant een stevige culturele positie in het land opgeleverd. Het is dus belangrijk dat de nieuwe en herkozen Statenleden goed beslagen ten ijs komen als ze zich bezig gaan houden met de invulling van het cultuurbeleid voor de komende jaren.”

In het debat worden drie hoofdthema’s besproken. Het eerste thema is het ‘Makersklimaat in Brabant’, over ruimte en vernieuwing, over culturele organisaties en instellingen. Tweede thema is ‘Kunst heeft de toekomst’. Daarbij zal het gaan over de verbeeldingskracht die nodig is om ons een toekomst voor te stellen en over het belang van kunst en cultuur voor andere domeinen. ‘Kunst en cultuur voor alle Brabanders’ is het derde thema hierbij gaat het over educatie en participatie, en over de sociale basis, diversiteit en inclusie van kunst en cultuur.

Wil je bij dit debat aanwezig zijn? Meld je snel aan en luister, discussieer en praat deze avond mee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief