Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Derde editie Tullepetaons Klûnen groot succes: ‘Volgens mij komen we hier nooit meer onderuit!’

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL - Stichting IJskoud & Nat organiseert het Tullepetaons Klûnen. Mathieu Liebau is de voorzitter van het vierkoppige bestuur, waarvan Martijn Meeuwis, Dennis van Velhoven en John van der Veeken ook lid zijn. “Dit jaar is de derde editie, al was de start vijf jaar geleden. Maar we zijn er weer! Als je steeds ermee bezig bent en het kan niet doorgaan, dat is heel frustrerend. Na twee jaar zijn we heel blij de mensen weer te zien.”

Er zijn 4.500 kaarten verkocht. “Er zijn ook mensen vandaag zonder een stempelkaart, we verwachten zo’n 6000 man op de Oude Markt tegen de tijd dat Lamme Frans optreedt.” Het was voor de stichting niet moeilijk om deelnemende cafés te vinden. “Er is geen enkel café dat twijfelt”, lacht Mathieu. 

Het idee van het Klûnen komt uit Breda. “Veel Roosendalers gingen daarheen. Toen dachten wij: ‘waarom doen we het niet hier?’. We hoopten de eerste keer op zo’n 200 man en het werd een gigantisch feest!” Het Klûnen kreeg zijn eigen stijl, door de combinatie van skipakken en Roosendaalse carnavalsoutfits, iets wat de Roosendalers zelf bedachten. “Wij kunnen het ons helemaal voorstellen dat een warm pak wel prettig is bij deze frisse temperaturen.” Het idee was drie edities te organiseren. Vandaar de bronzen, zilveren en gouden stempels. Hoe de stempel er volgend jaar uit komt te zien, weten ze nog niet. “Volgens mij komen we hier nooit meer onderuit! Dat heb je als je ergens met een grap aan begint”, zegt hij met een trotse blik.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief