Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Klûnen voor een gouden speldje: ‘Het is lekker om zo al in het carnaval te komen’

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL - Een uurtje na de start van het Klûnen zit de sfeer er al goed in bij de grote vriendengroep van Ankie, Miranda en Joyce. Ze zijn verkleed in een mix van Roosendaalse carnavalskleding in de kleuren rood, wit en zwart en skipakken uit de jaren tachtig. Glitter en pruiken ontbreken uiteraard niet. Ze kennen elkaar via de voetbal van hun mannen. “We zijn de voetbalvrouwen”, grappen ze alle drie. De groep van 19 man doet voor de derde keer mee en ze gaan voor het gouden speldje. 

Ze zijn een uur na de officiële start om 12.11 uur begonnen. “We blijven uiteraard tot het eind! We blijven wachten op Lamme Frans, officieel bekend als ‘de meest dronken carnavalsartiest van Nederland’. Dan zal het hier wel los gaan. We hebben een Frans in onze groep, maar die is nòg niet lam”, lacht Ankie. De groep heeft één stempel binnen en zullen nog tien andere stempels moeten krijgen om het felbegeerde speldje vanaf 17.11 uur te kunnen ophalen. Er doen 19 cafés in totaal mee. Om 20.11 uur is het Klûnen officieel klaar, al blijven de cafés uiteraard open.

De vriendengroep ziet elkaar regelmatig. “We proberen het hele jaar van alles te doen, maar carnaval is het mooiste feest van het jaar. Voor ons staat het Klûnen op de tweede plaats. Het is lekker om zo al in het carnaval te komen, al gaan we dan nog meer uitgedost gekleed.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief