Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Spelen tijdens het klûnen: ‘We doen het voor ons zelf èn voor een ander’

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL - Het is geen slecht idee om in een carnavalsband te spelen om een beetje warm te blijven. Christiaan, Ben en Robert van de Naoweeën hebben dan ook geen last van de kou. “We gaan lekker muziek maken, alle cafés af en uiteraard wat erbij drinken. Het Klûnen is voor ons een goede introductie van het carnaval.” De groep bestaat uit elf leden en bestaat sinds 1989. Een snelle rekensom maakt dat 33 jaar. Christiaan speelt voor het eerste jaar mee, Ben al negen jaar en Robert maar liefst 25 jaar. 

“We spelen het hele jaar door, ook in de zomer. Voorafgaand aan het carnaval wordt het intensiever en natuurlijk spelen we gedurende het hele carnaval. Tussen de repetities door zien we elkaar niet veel, maar onze vaste repetitieavonden op maandag in ons stamcafé ‘t Wapen zijn heel gezellig”, zegt Christiaan. De twee dames van de groep en leden van het eerste uur, zijn verantwoordelijk dat de Naoweeën 27 jaar geleden een muziekgroep werd. Daarvoor werd meegedaan aan de optocht, maar zonder muziek. Zij speelden al een instrument en wisten andere muzikanten erbij te krijgen. 

Op 10 februari viert de groep hun 33 jaar bestaan in ‘t Wapen. Via Facebook is het programma van de groep te volgen. Ze hebben zin in de aankomende tijd. Ben besluit: “Carnaval blijft de kers op de taart. “Het carnavalsgevoel, met zijn allen op pad zijn, een feestje maken, daar gaat het om. We doen het voor ons zelf èn voor een ander.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief