Afbeelding
Foto: Cultuur Verbindt Roosendaal

Voorzitter Marijn ten Harmsen van der Beek neemt afscheid van Cultuur Verbindt Roosendaal

Door: Redactie Algemeen

ROOSENDAAL - In de afgelopen vijf jaar ontwikkelde Cultuur Verbindt Roosendaal zich van een  bescheiden stichting naar een niet meer weg te denken organisatie met een stevige positie in het culturele veld. Voor een belangrijk deel is dat te danken aan de steun van en de samenwerking met ons bestuur, onder leiding van voorzitter Marijn ten Harmsen van der Beek. Begin 2023 gaf hij de voorzittershamer met een gerust hart door. 

Tevreden kijkt Marijn terug op de afgelopen vijf jaar. “Cultuur Verbindt Roosendaal is een door het veld herkende, ik hoop zelfs erkende, organisatie in onze gemeente. Ik heb met ons bestuur en team van meet af aan geprobeerd dat ene loket vorm te geven en duidelijkheid te scheppen voor het veld, en zeker ook voor de bestuurders. Daarnaast was het voor mij erg  belangrijk kennis van buiten te halen, en daar ook inspiratie en verwondering aan over te  houden. Nu we als CVR ook die andere iconen in Roosendaal, de CuMa (Culturele Manifestatie) en de Cultuurprijs hebben geborgd, is voor mij het moment daar om de verdere  doorontwikkeling aan mijn opvolging te gunnen” 

Het bestuur kijkt vol enthousiasme en vertrouwen naar de toekomst van CVR. “In de  afgelopen jaren heeft Roosendaal bewezen dat er enorm veel groei in het culturele aanbod is. Maar er is nog veel meer mogelijk! We zijn er als bestuur trots op dat Cultuur Verbindt Roosendaal in samenwerking met de gemeente en diverse andere betrokken partijen jonge makers en gevestigde namen letterlijk en figuurlijk een podium geeft. Door CVR nog zichtbaarder te maken hopen we dat veel creatievelingen de weg naar ons weten te vinden, zodat ze hun dromen waar kunnen maken en het culturele aanbod in Roosendaal nog  uitgebreider wordt. We kijken uit naar veel mooie samenwerkingen!” 

Met deze verschuiving ziet het bestuur van Cultuur Verbindt Roosendaal er als volgt uit:  Rosalie Dekker - Verhaaf (Voorzitter ad interim), Ulco Mes (Secretaris), Teun van  Roosmalen (Penningmeester), Mireille de Groot en Demi van Overveld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief