Afbeelding
Foto: Cubiss

De Roosendaalse Fleur staat in de Brabantse voorlees-finale

Algemeen

ROOSENDAAL - Acht Brabantse voorleeskanjers door naar de finale! Een van die finalisten is Fleur van Hooff uit Roosendaal. 

Zaterdag 11 maart vond de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 plaats. 61 voorlezers lazen aan elkaar en aan de jury voor uit hun favoriete boek. Vanuit de 61 deelnemers zijn er acht door naar de provinciale finale. De Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 vindt plaats op zaterdag 1 april 2023 bij Jan van Besouw in Goirle. Uit de acht finalisten wordt één provinciale voorleeskampioen gekozen die Brabant vertegenwoordigt op de landelijke finale op woensdagmiddag 24 mei 2023 in TivoliVredenburg in Utrecht. 

 De jury benoemde de volgende kanjers tot voorleeskampioen; zij gaan door naar de Brabantse finale: Fleur van Hooff - Roosendaal, KPO Lavoor Heulberg. Voorgelezen uit De Tempeljagers en het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs. Jasper Snijders - Ulicoten, Basisschool Bernardus. (De Reuzenperzik van Roald Dahl). Suus Pranger - Asten, Basisschool Voordeldonk (Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens). Jeroen Oversier - Haaren, Basisschool de Klim-op. (Geheim Verzet van B. Dubbelboer). Julian Cornelissen - Waalre, Basisschool de Wilderen. (Spinder van Simon van der Geest). Meike Waalen - Netersel, Basisschool St. Lambertus. (Leeuwenroof van Paul van Loon). Owen Wessels - Nuenen, OBS de Rietpluim. (Mag ik naast je zitten? Van Sarah Weeks en Gita Varadarajan). Janne van Dijk - Boekel, Kindcentrum Octopus. (Gruwelijk grappige griezelverhalen van Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel).  

Voorlezen
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief