Afbeelding
Foto: Politie

Politie maakt zich zorgen om gezondheid vermist meisje (15): ‘Alle info is welkom’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De politie maakt zich zorgen om de gezondheid van het vijftienjarige meisje dat sinds deze morgen vermist is. Er zijn al meerdere Burgernet-meldingen uitgedaan in de hoop dat het meisje terecht komt. “We doen alles wat we kunnen om haar te vinden.”

“Als het gaat om minderjarigen, nemen we een vermissing al vroeg heel serieus,” legt een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant uit. “Maar we hebben wel reden om ons zorgen te maken om de gezondheid van het meisje.” Net na 11.00 uur woensdagmorgen werd er in de omgeving van Oudenbosch een Burgernetmelding uitgedaan voor het vermiste meisje. Ze was toen voor het laatst op de Pagnevaartweg gezien. Ruim twee uur later kwam de eerste update, het vijftienjarige meisje zou op het station van Roosendaal gezien zijn. 

Volgens de woordvoerder is de politie vanaf vanmorgen druk bezig met de vermissingszaak. “Haar familie sloeg al vroeg alarm, dat helpt ontzettend. Sindsdien zijn we, vooral achter de schermen, druk bezig meet het meisje op te sporen. Inmiddels is er opgeschaald naar een urgente vermissing en zijn er Burgernetmeldingen uitgedaan.” Via Burgernet worden inwoners uit de omgeving gewaarschuwd om op te letten op onder andere vermiste personen. De woordvoerder vraagt dan ook of men uit wil kijken naar het meisje. “Als je haar ziet lopen, of zelfs maar denkt dat je haar ziet, bel dan gelijk. Men kan het beste naar 112 bellen, dat is het snelste en zo zijn wij sneller op de hoogte. Bovendien is alle informatie welkom.” Ondertussen gaat de zoektocht naar het meisje in volle gang door. “We doen alles wat we kunnen om haar te vinden, gelukkig hebben we nog genoeg methodes in de gereedschapskist liggen.”

Signalement
Sinds woensdagochtend 11.00 uur is een 15-jarig meisje vermist. Ze zou zo’n 1.70 meter lang zijn, met een normaal postuur, een licht huidskleur en zwart haar. Ze zou een gele hoody en een legerkleurigebroek dragen. Ze is omstreeks 13.00 uur voor het laatst gezien in de omgeving van het station in Roosendaal.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief