De twee voertuigen in een sloot bij Grijpskerke
De twee voertuigen in een sloot bij Grijpskerke Foto: HVZeeland

Roosendaler aangehouden bij dodelijk ongeval Grijpskerke

Door: Redactie Algemeen

ROOSENDAAL - Bij een ongeval in het Zeelandse Grijpskerke is maandagavond een 39-jarige man om het leven gekomen. Een vrachtwagen en een personenwagen belandde bij het ongeval in de sloot. De politie heeft een 37-jarige Roosendaler aangehouden. 

Het slachtoffer kwam rond 16.10 uur met een personenauto frontaal in botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde bij de kruising van de Hondegemsweg en de Zandvoortseweg in Grijpskerke. Door de klap belandden zowel de personenauto als de vrachtwagen, die geladen was met zand, in een sloot. De bestuurder van de personenauto overleed ter plekke.

Aanhouding
De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Roosendaal is aangehouden voor nader onderzoek, zo heeft de politie bekendgemaakt. De man reed testte positief op een speekseltest. Een GGD-arts heeft een bloedtest afgenomen bij de verdachte. Volgens de politie stond er ter hoogte van de Zandvoortseweg een vrachtwagen stil om af te slaan. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte was te laat om te remmen en week uit voor dit voertuig. Hierbij was een frontale botsing met de auto van het slachtoffer niet te voorkomen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief