Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Jong talent Jayden van Bommel schittert tijdens Free Running demo op Urban Sports Festival

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL – Tijdens de demo van Free Running valt Jayden van Bommel op. Met zijn 15 jaar is al een groot talent en een inspiratie voor jonge kinderen. Een grote lach na zijn tricks laat het plezier zien dat hij erin heeft. Niet gek dat hij al trainer is bij Free Running Cobra’s. Collega Robin van Noort coördineert de tumblingbaan op het festival. “Ik ben inmiddels 31 jaar. Het is niet meer zoals vroeger, maar heb de skills nog wel onder controle”, lacht hij. Jayden hoopt vooral nòg beter te worden en nieuwe dingen te leren.

“Je kunt veel leren van elkaar, dat is het mooie van deze sport. De één kan een goede frontflip, de andere juist een backflip of verspringen.” Bij Free Running Cobra’s kunnen kinderen vanaf groep drie terecht. “Als ze zwemvaardig zijn, kunnen ze motorisch al wat. We willen kinderen vooral een big smile verzorgen”, legt Robin uit. Jayden vult aan dat je niet een top atleet hoeft te zijn om te kunnen free runnen. “Sportief zijn helpt natuurlijk, met goede begeleiding leer je veilige technieken aan. Het is vooral een sociale sport, je inspireert en motiveert elkaar.” 

De Cobra’s mochten meedenken over de invulling van het Free Running gedeelte op het Urban Sports Park. De trainingen vinden er dan ook plaats en in winter wordt naar de Graffitiloods uitgeweken. Meedoen aan het festival was wederom een logische beslissing. “We horen bij de Urban Sports community, we willen ons laten zien en horen vandaag.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief