Een indruk van de Biesbosch
Een indruk van de Biesbosch Foto: Micha Beuriot, KNNV Roosendaal

Verken het westelijke deel van de Biesbosch tijdens begeleide wandeling

Algemeen

ROOSENDAAL - De Biesbosch, ontstaan na de Sint-Elisabethsvloed in 1421, biedt een prachtig gebied voor een wandeling vol diverse ervaringen.

Gids Ad Hellemons van KNNV Roosendaal neemt geïnteresseerden mee naar het westelijke deel van de Biesbosch, dat ooit uit langgerekte polders bestond en dienst deed als landbouwgrond. Dankzij het “Ruimte voor de rivier”-project zijn delen van het gebied heringericht om rivierwater beter af te voeren, waardoor er een schitterend nieuw stuk Biesbosch is ontstaan. Tijdens de wandeling worden de polders “de Hooge hof” en de “Deeneplaat” bezocht. De Hooge hof is veranderd in een wetland dat veel watervogels aantrekt. In 2015 is er een brug aangelegd naar de Deeneplaat, die voorheen alleen per boot bereikbaar was. De Deeneplaat bestaat uit hakgrienden in het oosten en een wilgenvloedbos in het westen. Deze wandeling is een aanrader voor vogelliefhebbers en botanisten.

De wandeling staat gepland op 11-06-2023 en vertrekt om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gemaal aan de Deeneplaatweg 4 in Werkendam (let op: vertrektijd pond). Deelname aan de wandeling is gratis. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de excursiecommissie via excursiecommissie@roosendaal.knnv.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief