Afbeelding
Foto: Politie

Bijna 300 automobilisten op de bon geslingerd na vasthouden van telefoon tijdens rijden

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - Op donderdag 25 mei voerde de politie een grootschalige controle uit op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden op de autosnelwegen in Zeeland en het politiedistrict De Markiezaten. Met behulp van een touringcar en verschillende onopvallende politievoertuigen werden automobilisten betrapt en aan de kant gezet. De controles vonden plaats op de A58 (tussen Kruiningen en Ulvenhout), A16 (tussen Hazeldonk en de Randweg Dordrecht) en de A17 (tussen Moerdijk en Roosendaal).

Indrukwekkende resultaten Tussen 10.00 en 17.00 uur vond de MONO-actie plaats, waarbij 135 bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse overtredingen:

119 keer voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden;7 keer voor snelheid2 keer voor het rijden over een verdrijvingsvlak2 keer voor onnodig links rijden;1 keer voor rechts inhalen;1 keer onnodig stilstaan op de vluchtstrook;1 keer voor het niet dragen van de autogordel;1 keer voor een verlopen APK;1 keer onverzekerd rijden.

De MONO-cam
 Daarnaast werd er gebruikgemaakt van de ‘MONO-cam’, een camera die vanaf 08.00 uur tot 15.30 uur boven de A58 bij Ulvenhout stond opgesteld. Tijdens deze controle werden nog eens 172 bestuurders betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Deze overtreders kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

‘Ogen op de weg’
Deze handhavingsactie maakt deel uit van de gezamenlijke campagne ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant, Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant. Het doel is het streven naar nul verkeersslachtoffers. Dus, de volgende keer dat je de auto instapt, leg dan je telefoon weg en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Op die manier kunnen we allemaal veilig van punt A naar punt B komen. Veiligheid staat immers boven alles.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief