Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Yvonne van Gorp straalt op zonnige editie Hap Stap Festival

Door: Marloes Otte Algemeen

Een stralende Yvonne van Gorp van Eetboetiek Festina Lente staat in het Pinksterweekend in het speciale eettentje voor haar restaurant. Op het Hap Stap menu staan Thaise panangcurry met kip en naanbrood, ook pittige gamba’s en serranoham en uiteraard haar beroemde cheesecake van witte chocolade met frambozen coulis. “We waren eigenlijk niet van plan deze cake op het menu te zitten, maar er werd speciaal om gevraagd”, lacht ze. Ze gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank. 

Voor vaste klanten is het een prettige verrassing dat de gamba’s met mango-chutneydressing weer te verkrijgen zijn. “Ze staan inmiddels niet meer op onze kaart en we kregen soms teleurgestelde reacties.” Het is de vierde keer dat Festina Lente meedoet aan het Hap Stap Festival en er worden op deze eerste dag 200 man verwacht. “Het zal zich dit jaar beter verspreiden over de drie dagen. Vorig jaar was het alleen op zaterdag heel druk i.v.m. het slechte weer op de andere twee. Dus we zijn heel blij met de zonnige weersvoorspellingen. Zo’n festival vind ik fantastisch, de mensen zijn blij, het is gezellig, er is livemuziek. Het is echt iets anders dan normaal en je ziet dat mensen ernaar uitgekeken hebben.” Diegene die lege bordjes komen inleveren complimenteren Yvonne en haar team over het lekkere eten. “We zijn vanochtend al vroeg begonnen, de zaak moest met de lunch ook gewoon open en daarna begon het festival. Morgen kunnen we iets later starten, want we hebben al veel voorbereid vandaag. Maar voor ons is hard werken gewoon. Nu al zin in volgend jaar!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief