Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Proeflokaal de Kompaen deed voor het eerst mee tijdens Hap Stap Festival

Door: Amy Klaverveld Algemeen

Een nieuwkomer binnen het Hap Stap Festival is Proeflokaal de Kompaen, al heeft mede-eigenaresse Lisette Kolthoff er al jaren ervaring mee. Ze is voorzitter van de Vereniging Oude Markt. “Ik heb het stokje van Maaike Matthijssen van ’t Wapen overgenomen. We proberen van alles te organiseren op de markt. Het kan goed zijn dat het de 24e keer is dat Hap Stap plaatsvindt. Het onderlinge contact met alle deelnemende restaurants/cafés is heel goed.”

Op het menu van de Kompaen staan oesters Rockefeller met spinazie en gegratineerde kaas en een gambarolls, gebaseerd op Amerikaanse lobsterrolls. “Het is leuk om andere hapjes te introduceren. Slaat het aan, dan komt het misschien wel op het menu.” Ook Lisette verwacht grote belangstelling voor het driedaagse festival, wel zo’n 10.000 mensen. Er is tevens buiten Roosendaal reclame gemaakt, ook in België . “Zondagnacht komt de Roprarun ook nog over de markt Roosendaal. Het wordt een lange dag, maar het is leuk werk. Lisette zit inmiddels al zo’n 30 jaar in de horeca. Het begon met een bijbaantje en ze leerde zo haar man Jean Pierre kennen en samen hebben ze al meerdere zaken gehad. “De Kompaen wordt onze laatste. Misschien daarom hebben we het uniek gemaakt met Roosendaalse nostalgie. Het geeft genoeg gespreksonderwerp aan tafel. Vaak horen we: “oh ja, weet je nog?”. Onze zoon Scott werkt er inmiddels ook en we doen graag met dergelijke festivals mee. We vinden het nog altijd leuk om op de werkvloer te staan i.v.m. het contact met de gasten en de collega’s. Het is nog altijd hollen en weinig stilstaan, maar het blijft genieten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief