Afbeelding

Het Happy Dog Hondenweekend komt terug

Door: Sandra Broosus Algemeen

WOUWSE PLANTAGE - De tweede editie van dit succesvolle evenement voor hond en baas vindt plaats in het weekend van 1 en 2 juli 2023. Kringgroep De Plantage organiseert in samenwerking met de Duitse Herder Rasclub Nederland op zaterdag én zondag activiteiten, demonstraties en workshops voor alle hondenrassen aan de Julianaweg 12 in de Wouwse Plantage.

Arian Tak, voorzitter Kringgroep De Plantage: “Vorig jaar organiseerden we in de zomer het hondenweekend ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van onze club. Dat is de leden én bezoekers zo goed bevallen dat we besloten opnieuw een mooi en compleet programma voor hondenliefhebbers op poten te zetten.”

Succesnummers als het grote Happy Dog Hondendiner (op zaterdag om 18 uur) en de Snelste hond van Roosendaal gaan uiteraard in de herhaling. In twee categorieën (<40 cm & >40 cm) strijden honden op beide dagen om de titel Snelste hond van de gemeente Roosendaal over een afstand van 60 meter. De hond die het parcours het snelst aflegt wordt beloond met de titel en wint een goed gevuld prijzenpakket.

Workshops en demonstraties

Het weekend bestaat uit verschillende demonstraties en workshops. Zo geeft MCR Breda een demo mondioring met onderdelen als gehoorzaamheid en springen en zal Kelly Albers een demonstratie en workshop geven van obedience, een intensieve hondensport. Ook Dogs in Touch uit Bergen op Zoom haalt alles uit de kast met een workshop Apenkooien; balans- en snuffelwerk voor honden.

Tot slot staat er detectie en dockdiving op het programma. Ook wordt er een hondenwandeling uitgezet rondom de Wouwse Plantage door Zorgboerderij Power to Get Up en is er een parcours van HappyDogSurvival met verschillende hindernissen voor hond en baas.

Bovendien zijn de mooiste Duitse Herdershonden van Nederland aanwezig. Zij nemen deel aan de Kampioenschapsclubmatch (KCM), georganiseerd door Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN). En er is een officiële agility wedstrijd (behendigheid) tijdens het hondenweekend.

Het complete programma is te vinden op www.hondenweekend.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief