Pastoor Marc Lindeijer S.J. klaar voor het planten van de laatste rozenstruik
Pastoor Marc Lindeijer S.J. klaar voor het planten van de laatste rozenstruik Foto: Ineke Stofmeel

Rosarium IQ Aarmoei-nieke vraagt om zonlicht, water en aandacht

Algemeen

ROOSENDAAL - Het is hun jubileumcadeau aan de inwoners van Roosendaal, het verreist natuurlijk op hun Kaai en waar beter dan in de prachtige Paterstuin langs de Watermolenbeek. Afgelopen dagen zijn bergen werk en zand verzet voor het Rosarium dat het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol de stad schenkt. De laatste rozenstruik is gepland door pastoor Marc Lindeijer S.J. Nu moet zonlicht, water en tijd zijn werk doen in aanloop naar de officiële opening.

Het blijven drukke weken voor het herengezelschap van de Kaai. Direct na de carnaval vlogen ze in volle vaart door richting hun Zwaaigatconcert en nu ligt de focus alweer op het uitvoeren van hun jubileumbelofte uit 2022 en hun a.s. zomeravondconcert. In Pastoor M. Lindeijer vond het IQ een perfect partner voor de uitvoering van hun cadeau. Een rosarium waar alle inwoners van kunnen genieten en waar die inwoners trots hun favoriete rozenstruik kunnen bewonderen alvorens die ook in hun eigen voortuin te planten. Met als doel dat er in Roosendaal meer en meer rozen zullen verschijnen.

Planten rozenstruiken

Nu de grondwerken achter de rug zijn was het onlangs tijd voor het planten van de maar liefst 250 rozenstruiken. Onder de bezielende leiding van Paterstuin tuinman Jos Baaten kregen alle verschillende rozen de juiste plek binnen hun verschillende perken. Het planten van de laatste struik was natuurlijk een heugelijk moment. De pastoor was persoonlijk aanwezig evenals een afvaardiging van het IQ Aarmoei-nieke. Na duidelijke plantinstructies van de tuinman verdween ook de 250ste rozenstruik in de groeizame grond van de Paterstuin.

Ondertussen werkt het muziekgezelschap aan informatiebordjes welke kort voor de officiële opening een plekje zullen krijgen in elk perk. Op de bordjes zullen de namen van de verschillende rozen te lezen zijn, welke allen een naam krijgen refererend aan “Het Roosendaalse”. Tevens is hierop informatie te vinden hoe die specifieke roos te bestellen.

Officiële opening

Zaterdag 24 juni om 19.00 uur, voorafgaand aan het IQ Zomeravondconcert op de cour achter Café De Veestallen zal het rosarium in de Paterstuin officieel geopend worden. Iedere belangstellende is daarbij dan harte welkom. 

De heren in zwart-wit hopen dat er vanaf die datum steeds meer Roosendalers rozen zullen planten in hun voortuin zodat we over een tijdje weer trots kunnen zeggen “Ik woon in Roosendaal, een dal van Rozen”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief