Kandidaten Sketch Studio.
Kandidaten Sketch Studio. Foto: Sketch Studio, foto credits: Elvin Boer

Jady Roks uit Roosendaal doet mee aan Sketch Studio

Algemeen

ROOSENDAAL  -In het nieuwe tv-programma Sketch Studio van AVROTROS doet Jady uit Roosendaal mee. Samen met nog elf andere tekentalenten, tussen de 12 en 15 jaar, gaat zij de strijd aan om het beste tekentalent van Nederland te worden.

Jady zal in acht weken tijd allerlei verschillende tekenopdrachten moeten uitvoeren om het gouden potlood te winnen. Dit doen ze acht weken lang onder leiding van presentator Soy Kroon. De kandidaten tekenen onder andere superhelden, maken portretten van bekende artiesten en illustreren een griezelig verhaal. Paul van Loon heeft in de halve finale een spannende opdracht op een angstaanjagende locatie. In de finale komt YouTuber Creachick langs om met een kritische blik te kijken naar de laatste tekeningen van de overgebleven kanshebbers. Kan Jady het meest verrassen en mag zij zich de beste tekenaar van Nederland noemen?


De wedstrijd is een afvalrace waarbij iedere week iemand naar huis moet. Die beslissing maakt tekenleraar, kunstenaar en jurylid Wolf Hekkema samen met een bekend gastjurylid zoals zangeres Meau. Zij dient als inspiratie door een lied te zingen over de lichte en donkere periodes in haar leven. De deelnemers moet op basis daarvan een tekening maken. Andere gasten in het programma zijn atlete Marlou van Rhijn, presentator Niels Oosthoek, YouTuber Wildebras, presentator en actrice Nienke van Dijk en presentator Tim Senders. Sketch Studio is vanaf zaterdag 23 september voor twee maanden lang te zien om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief