Afbeelding

HUIS van Roosendaal opent deuren in strijd tegen eenzaamheid

Door: Redactie Algemeen

ROOSENDAAL – Op woensdag 27 september, op de vooravond van de Week tegen de Eenzaamheid 2023, organiseert de gemeente Roosendaal een kennisbijeenkomst over eenzaamheid. Ruud Korsuize, Specialist Eenzaamheid, is aangetrokken om de kennisbijeenkomst in Roosendaal te leiden. Je leert wat eenzaamheid nu eigenlijk is en hoe je een ander en/of jezelf kunt helpen. Wethouder Evelien van der Star geeft op deze avond het startsein aan de themaweek.

Iris Traets, Verbinder Aanpak Eenzaamheid & Positieve Gezondheid in Roosendaal, is enthousiast om deelnemers handvaten te kunnen geven. “We beginnen met een presentatie en aansluitend gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van voorbeelden van de aanpak van eenzaamheid uit de Roosendaalse praktijk. Deelnemers gaan naar huis met een concreet voornemen om iets te doen aan eenzaamheid.”

De Week tegen Eenzaamheid wordt aangegrepen om extra aandacht te geven aan het onderwerp. “Veertig procent van de mensen in Nederland voelt zich (te) vaak eenzaam, sinds corona zelfs 47 procent. De kernen van Roosendaal zijn hierop helaas geen uitzondering. Hoe komt dat? En wat kunnen we hieraan doen, bij onszelf of bij een ander? Deze kennisbijeenkomst is interessant voor mensen die in hun werk te maken hebben met mensen die zich eenzaam voelen, voor mensen die een ander willen helpen en voor mensen die zelf last hebben van gevoelens van eenzaamheid. We ontmoeten je graag, je bent van harte welkom!”

De gratis bijeenkomst is woensdag 27 september 2023 van 19.30 – 21.30 uur met aansluitend de mogelijkheid om na te praten. Locatie HUIS van Roosendaal, Stadserf 1. Aanmelden vooraf is gewenst via ner@roosendaal.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief