Afbeelding
Foto: Oranjefonds

Roosendaal raakt verbonden met Burendag

Door: Ties de Bakker Algemeen

ROOSENDAAL - Oranjefonds Burendag stevent in Brabant af op de succesvolste editie ooit, met 1405 activiteiten op de planning, waarvan 30 in de gemeente Roosendaal. “Aankomende zaterdag belooft het een dag vol verbinding tussen buurtgenoten te worden.”

Oranjefonds en Douwe Egberts, organisatoren van de Burendag, meldden vandaag dat er nog nooit zo veel activiteiten zijn georganiseerd in Brabant. 30 buurten in Roosendaal, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Moerstraten en Nispen zijn aankomende zaterdag ook van plan hun medebuurtbewoners beter te leren kennen. Sandra Jetten, directeur van Oranjefonds, duidt het belang van een hechte buurt: “Burendag maakt het contact tussen mensen beter en verhoogt de betrokkenheid. Een simpel praatje met een buur kan er al voor zorgen dat je je meer thuis voelt in je eigen buurt en dat je voelt dat je ertoe doet. Dat is namelijk lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Meedoen aan Burendag is heel belangrijk. Want het is zo veel meer dan één gezellige dag met je buren.”

Het toenemende animo is veelzeggend volgens Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts: “Het laat zien dat we met z’n allen behoefte hebben aan verbinding. We zijn trots dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Alle activiteiten van Burendag zijn zichtbaar op de interactieve landkaart van Burendag.nl. Op de website kunnen deelnemers ook inspiratie, tips en draaiboeken vinden om Burendag tot een groot succes te maken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief